natuurlijke gezichtsverzorging 13

Sommige aspecten van acne zijn algemeen bekend, namelijk dat iedereen er last van kan krijgen en dat huidverzorging acne kan helpen om dit probleem te verminderen. Zeker in de tijd van nu waar bijna iedereen toegang heeft tot het internet gaan er veel onjuiste verhalen en fabels rond over acne. Of het nu gaat om de oorzaak of behandeling van acne maakt weinig uit. Een van de meest vervelende en bekende fabels over acne is bijvoorbeeld dat dit gelijk staat aan slechte hygiëne. Dit is natuurlijk absolute onzin! Met die reden bespreek ik graag een aantal fabels en feiten over acne.

Eerst de feiten op een rijtje

Acne wordt voor het overgrote deel veroorzaakt door verandering in hormonen. Met die reden hebben vooral pubers en vrouwen snel last van dit probleem. Ook genen spelen een belangrijke rol voor acne vorming. Wanneer je ouder last hebben gehad van acne is de kans groot dat jij hier op den duur ook een keer mee te maken krijgt. Een andere oorzaak van acne kan stress zijn. Dt komt doordat stress invloed heeft op je hormoonhuishouding, en je hormonen hebben zoals eerder genoemd invloed op acne. Verder kunnen producten die niet op waterbasis zijn zoals bepaalde shampoos ook een negatieve invloed hebben op acne.

De grootste acne fabels

Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste feiten is het tijd om alle fabels de lucht uit te helpen. Zoals eerder benoemd staat acne niet gelijk aan slechte hygiëne, en word hierdoor niet veroorzaakt. Verder zijn sommige mensen ervan overtuigd dat tandpasta een goed middel is tegen puistjes. Niets is daarentegen minder waar, tandpasta kan de acne alleen maar verergeren omdat dit product veel te hard is op je huid. Je kunt beter gebruik maken van huidverzorging acne en milde reiniging. Een ander bekend fabel is dat je puisten krijgt door het eten van chocolade. Wanneer je teveel suiker eet kan dit een negatieve invloed hebben op acne, maar door het eten van chocola ontstaat niet direct een probleem.