Heb je last van concentratieproblemen of ADHD dan wordt in veel gevallen Ritalin voorgeschreven. Dankzij Ritalin worden veel mensen rustiger en kunnen ze zich beter concentreren. Tegenwoordig kun je Ritalin kopen op het internet via diverse webshops. Het beste kun je de huisarts raadplegen om Ritalin voor te laten schrijven. Ritalin begint na een tot twee uur te werken en de werking houdt soms tot zo’n zes uur aan.

Hoofdpijn en maagklachten als bijwerkingen kan in sommige gevallen tegengegaan worden door Ritalin bij het eten in te nemen. Slapeloosheid en rusteloosheid als gevolg van Ritalin kun je voorkomen door vroeg op de dag Ritalin in te nemen. Je neemt Ritalin bij voorkeur in met wat water. Als je Ritalin online wilt kopen doe je er verstandig aan eerst de bijsluiter goed door te nemen of je door de huisarts te laten informeren.

Lees meer over de werking van Ritalin

Het is sterk af te raden om zelfstandig zonder enig vooronderzoek te experimenteren met Ritalin en je komt erachter welke dosis je benodigd door te vertrouwen op doktersadvies. Pas na ongeveer vier weken kun je merken of de Ritalinbehandeling heeft aangeslagen. Als Ritalin bijwerkingen in de vorm van nervositeit, slaperigheid of angstigheid bewerktstelligt is het af te raden om auto te rijden met Ritalin.

Daarnaast is Ritalin innemen zeer gevaarlijk in combinatie met alcohol of drugs. Ook kun je via de bijsluiter meer te weten komen over het gebruik van Ritalin in combinatie met zwangerschap of het geven van borstvoeding. Sommige bijwerkingen komen maar zelden voor bij gebruik van Ritalin. Hoe jouw lichaam en geest reageert op Ritalin is uniek.