Cabaret

Ben je een echte fan van theater, cabaret, toneel en/of TV? Dan is de site Ilovetoneel de site voor jou! Hier kun je veel verschillende blogs lezen over de leukste dingen! Je kunt jezelf informeren met de leukste info over de onderwerpen die jij zelf echt leuk vindt! Bezoek de site en lees over wat jou echt interesseert.

Optreden

Wat is Cabaret?

Cabaret is een erg populaire soort van amusement. Dit bestaat meestal uit verschillende combinaties van vertellen van verhalen, grappen en ook theater, dans, zang en poëzie. Een cabaretshow gaat altijd om leuke verhalen waar ook veel humor in voor komt. Naast de humor zit er ook meestal een serieuze ondertoon bij. Rode draad of maatschappijkritische boodschappen zijn er ook in te vinden. Misschien vraag je jezelf af wat het verschil is tussen cabaret en stand-up comedy. Een cabaretvoorstelling wordt vaak gedaan in een theater, maar ook op andere plekken, zoals radio, televisie en comedy clubs. Als het in een comedy club wordt gedaan, dan wordt het stand-up comedy genoemd. Als het in comedy clubs wordt gedaan, dan zal er ook minder vaak een rode draad voorkomen, zoals er wel gebeurd in een cabaretshow. Stand-up comedy is dus minder maatschappijkritisch dan bij cabaret. Tijdens een cabaret verwacht je dus grappige momenten, maar ook serieuze momenten. Bij een stand-up comedy kun je vooral grappen verwachten.

Optreden

Biografieën van Ilovetoneel

Op de site van Ilovetoneel kun je verschillende soorten biografieën vinden. Heb je een persoon waar je je in wilt verdiepen in het levensverhaal? Misschien van jouw favoriete toneelschrijver? De kans is er dat het te vinden is op de site! In het menu van de site kun je het kopje “Biografieën” vinden. Door hierop te klikken kun je allemaal namen zien. Vind degene waar je in bent geïnteresseerd en informeer jezelf verder in het leven van diegene! 

Het team

Dit bedrijf bestaat uit een team van vrijwilligers die veel liefde hebben in deze onderwerpen. Het team kun je altijd contacteren via de contactgegevens die gemakkelijk te vinden zijn op de site.