Quilten

Heb je quiltstof nodig? Of heb je ergens anders stof voor nodig? Lees dit artikel dan eens door. Wij geven je informatie over welke stoffen er zoal zijn. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en wat je zoal kunt bestellen

Verschillende soorten stoffen

Quiltstof

Allereerst is fluweel een populaire stof. Dit zeer glanzend en lekker zacht. De stof wordt al lang gebruikt voor allerlei doeleinden. Daarom is het ook goed te gebruiken als quiltstof. Jersey wordt ook vaak gebruikt. Dit wordt zigzaggend geweven waardoor het erg rekbaar is. Door deze stof te gebruiken weet je ook zeker dat je stevig materiaal hebt. Daarnaast wordt katoen uiteraard ook veel gebruikt. Dit komt omdat het heel fijn is om hiermee te werken. Je kunt het daarnaast kopen in veel verschillende kleuren, waardoor het voor veel projecten toepasbaar is. Pas echter op met wassen. Want het kan nog wel eens krimpen wanneer je het in de as doet. Linnen is ook populair. En komt net als katoen van een plant. De stof is ademend en daardoor een fijne stof om te gebruiken. 

stof

Heb je jouw keuze gemaakt? Dan wil je een goede winkel kiezen waar je de producten gaat kopen. Controleer dus altijd even wat andere klanten zeggen over een bepaalde winkel. Dit kan door recensies te lezen. Heeft het bedrijf veel positieve recensies? Dan kun je wel vertrouwen dat het een goede aanbieder is. Vraag ook altijd even om advies om te controleren of ze voldoende kennis hebben.