Een feest voor jouw gasten
Wie een open avond bij zijn bedrijf organiseert weet het allang; een pianist in jouw bedrijfsruimte maakt van een showroom een concertzaal. Een avond die doorgaans moeilijk op gang komt en waar genodigden na de eerste borrel weer snel weg lopen wordt een evenement waarbij de bezoekers nog even blijven rondhangen doordat er een muzikant is die voor de sfeer zorgt. Een dergelijke muzikant inhuren is redelijk eenvoudig, zolang je de juiste wegen maar weet te bewandelen.

Huur niet zomaar iemand in
Muzikanten zijn er in veel soorten. Eigenlijk is het verhuren van jezelf als muzikant voor bij een feest redelijk eenvoudig; als jij zelf vindt dat je genoeg talent hebt kan je een advertentie op een verkoopsite zetten. Je vraagt een leuke artiesten gage, en je kan aan de bak. Of de klant wel zo bij is met een ongeschoolde muzikant is natuurlijk de vraag. Wanneer jij op zoek bent naar een muzikant voor bij een gelegenheid is het dan ook zaak dat je niet zomaar iemand inhuurt. Je voorkomt dat je iemand krijgt die talentloos de sfeer niet echt verhoogt door via een evenementenbureau een muzikant in te schakelen.

Bepaal jouw stijl
Pianisten specialiseren zich doorgaans in een bepaalde stijl. Zo heb je de pianist die vooral klassiek geschoold is. Deze pianist zal vooral meesterstukken ten gehore brengen waar je echt voor moet gaan zitten. De muziek zal niet snel mensen uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan; je krijgt meer een soort concert. Kies je voor een pianist die is gespecialiseerd in lichte muziek, dan krijg je een muzikant die vooral op de achtergrond aanwezig is. Hij brengt een bepaalde sfeer in jouw evenement en zorgt ervoor dat mensen met elkaar in verbinding raken. Een pianist die jazz geschoold is zal vooral zorgen voor een publiek wat wil dansen of wat tenminste geïnteresseerd luistert. Heb jij geen specifieke voorkeur of is de pianist nodig om aandacht te krijgen en op de achtergrond te spelen; huur dan een allround pianist.