Ontspanning

Teveel stress is niet gezond, dat weer inmiddels iedereen. Maar hoe kun je stress voorkomen? Stress is niet alleen iets wat in je hoofd afspeelt. Door stress krijg je ook een lichamelijke reactie. Daardoor kun je bij teveel stress ook lichamelijke klachten krijgen. Van hartproblemen tot spanningshoofdpijn en van spierpijn tot een gevoel van gejaagdheid en onrust. Bovendien werkt de combinatie van slecht slapen met een algeheel gevoel van vermoeidheid en lusteloosheid ook niet goed samen. Dat dit allemaal niet heel gezond voor je is, spreekt voor zich.

Stress voorkomen

Stress voorkomen door te luisteren naar je lichaam

Toch hebben veel mensen vaak te laat in de gaten dat ze teveel bloot staan aan stress. Pas als het echt niet meer anders kan, trekken mensen aan de bel. Mensen ervaren een gevoel van falen als ze hulp moeten zoeken omdat ze het niet aan kunnen. Compleet onterecht want iedereen gaat anders met stress om en ervaart stress ook anders. Hierdoor is het niet verstandig om jezelf te vergelijken met anderen. Luisteren naar je lichaam is moeilijk. Dat geldt ook voor op tijd aan de bel trekken en grenzen stellen. Het kan verstandig zijn om hier hulp bij te zoeken.

Praktijk Yugen

Een stressbehandeling bij Praktijk Yugen

Praktijk Yugen is bijvoorbeeld gespecialiseerd in stressbehandeling. Tijdens de behandelingen ga je achterhalen wat stress met jou doet en waar dit door wordt veroorzaakt. Als je dit in kaart hebt, kun je stress voorkomen. Of in elk geval voorkomen wat het met jou doet. Je krijgt handvatten om met verschillende situaties om te gaan. Door middel van ontspanningsoefeningen kun je rustig blijven of worden in situaties die voor jou stressvol zijn. Hoeveel sessies je nodig hebt, hangt af van hoe diep jij in wilt gaan op de materie. Dit overleg je met je therapeut.