Het is belangrijk dat medicijnen beschikbaar zijn voor personen over de hele wereld. Dit is een van de belangrijkste doelen van het farmaciebedrijf Sandoz. Al jaren is het een van de grootste spelers op het gebied van generieke geneesmiddelen. Dit betekent dat het bedrijf medicijnen ontwikkelt, die na verloop van tijd ook door andere bedrijven worden verkocht. Sandoz staat bekend om hoge kwaliteit en variatie van de geneesmiddelen die zij ontwikkelt.

Zwitsers bedrijf

De geschiedenis van Sandoz gaat terug tot de 19e eeuw. Van oorsprong is het een Zwitsers bedrijf dat werd opgericht in 1886. Sindsdien heeft het farmaceutische bedrijf een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag levert het overal ter wereld kwalitatief hoogwaardige geneesmiddelen. Sandoz is er bijzonder trots op dat maar liefst 90 procent van de wereldbevolking toegang heeft tot haar medicijnen. Daardoor kunnen er veel ziektes worden genezen, en zijn er tientallen levens gered.

Geneesmiddelen

Sandoz brengt een grote variatie aan geneesmiddelen op de markt. Het bedrijf beschikt over een overzichtelijke website waar je zelf naar medicatie kunt zoeken. Het online assortiment bestaat zowel uit ‘generieke geneesmiddelen’ als ‘moeilijk te maken geneesmiddelen’. Denk bijvoorbeeld aan paracetamol en propranolol, maar ook complexe medicijnen als zogeheten ‘biosimilars’. De laatste term slaat op medicijnen die worden ontwikkelt met behulp van biotechnologie.

Innovatief en betrouwbaar

Sandoz presenteert zichzelf als een betrouwbaar en innovatief farmaciebedrijf. Het wil de medicijnwereld blijven verbazen. Zodoende vindt er achter de schermen veel innovatief onderzoek plaats, onder andere met relatief nieuwe technologieën als biosimilars, implantaten en complexe injecties.