letselschade door verkeersongeval

Het is natuurlijk vreselijk als je het slachtoffer bent geworden van een ongeval. Vaak komen hier helaas ook veel kosten bij kijken. Als je zelf niet de veroorzaker van het ongeval bent, kun je aan de aansprakelijke partij een vergoeding vragen voor letselschade door ongeval. Hoe kun je letselschade door verkeersongeval nu vergoed laten krijgen? In dit artikel geven wij je drie tips.

letselschade door verkeersongeval

Tip 1: Houd alle gemaakte kosten bij

Je zult straks de hoogte van de schadevergoeding moeten berekenen. Om dit te doen moet je natuurlijk wel weten welke kosten je allemaal hebt gehad. Houd dit daarom goed bij en bewaar ook alle rekeningen en bonnetjes.

Naast medische kosten en kosten voor schade aan je voertuig of spullen is het ook slim om een verminderde no-claim korting, verliezen door arbeidsongeschiktheid en kosten van huishoudelijke hulp bij te houden. Alle kosten en verliezen die voortvloeien uit de letselschade kun je namelijk bij de schadevergoeding optellen.

Tip 2: Stel de andere partij aansprakelijk

Zodra je een duidelijk overzicht hebt van de gemaakte kosten en de hoogte van de schadevergoeding hebt berekend, kun je de andere partij aansprakelijk stellen. Een letselschadespecialist kan je hierbij helpen.

letselschade door verkeersongeval

Tip 3: Huur eventueel een letselschadeadvocaat in

Ontkent de andere partij schuld of erkent hij de schuld slechts gedeeltelijk? Dan kun je ervoor kiezen om een rechtszaak aan te spannen. Het is dan altijd aan te raden om een letselschadeadvocaat in te huren.