Jij moet een snowboard kopen voor de aankomende skivakantie, maar bent aan het wachten totdat ze het goedkoopst zijn. Een kleine tip, koop ze nu! Snowboarden en skiën kan straks niet meer, omdat het nu langzaam zomer wordt en daarom gaan de mensen die ander materiaal wil, zijn of haar materiaal nu te koop zetten. Vaak kun je dan in het voorjaar goedkoop bijna nieuwe ski kleding etc. kopen en is het veel voordeliger dan het voordat de kerstvakantie begint of daar in het skigebied te doen. Hier ben je namelijk voor een tweedehands, wat eigenlijk nieuw is, misschien wel een kwart kwijt van wat je in het skigebied zou moeten betalen. Maar stel je kan nu niks kopen, of je bent te laat en het is toch aangekomen op de tijd voor de vakantie. Wat moet je dan gaan doen?

Meerdere opties voor goedkoop materiaal

Voordat je de hoop hebt opgegeven om en jij wilt dan een snowboard kopen, kijk nog eens goed op het internet. Hier zijn meestal wel speciale websites voor het verkopen van skimateriaal, waardoor je alsnog met een voordelige deal wegkomt en veel geld kan besparen op je eerste skivakantie. Stel hier is ook niets te vinden, of het nou op is of niet de goede maten, dan kan je altijd nog op vakantie kijken. Ga dan niet naar een skiwinkel dichtbij het gebied, deze winkels zijn namelijk altijd veel te duur, maar hebben wel kwaliteit artikelen. Dit is omdat deze winkels op toerisme azen en de rijke ski gangers toch nog even kunnen beroven van hun geld met dure ski artikelen.

Laatste optie open stellen

Je hebt altijd nog een laatste optie open staan, dit is wanneer je al op vakantie bent en daar in het land een snowboard of ski’s moet gaan kopen. Ga dan niet naar de dure winkels langs het gebied en de pistes, maar ga naar lokale verhuurzaakjes in dorpjes. Hier vindt je meestal prima kwaliteit aan materiaal, maar is het wel een stuk goedkoper dan wat je kan vinden in de dure winkels. Al met al, skiën en snowboarden en op wintersport gaan in het algemeen is al ontzettend duur, maar met verder te kijken dan je neus lang is, kan je al erg snel veel geld besparen op een erg makkelijke manier. Als je tóch iets gaat kopen, zorg dan in ieder geval dat je je eigen snowboard schoenen of skischoenen hebt!